Zonne-energie crowdfunding

Zonnepaneel Crowdfunding Duurzaam investeren Rooftop Energy Raymond Steenvoorden Triple Bridge

Met een crowdfunding actie heeft Rooftop Energy particuliere investeerders uitgenodigd om mede-eigenaar te worden van zonnecentrales. Het ging om een portefeuille van 24 zonne-energieprojecten verspreid door heel Nederland. Het rendement is 6% per jaar voor een periode van 15 jaar. De crowdfunding actie is aangeboden via het platform www.duurzaaminvesteren.nl.

Projecten die deel uitmaken van de portefeuille zijn bijvoorbeeld het stadhuis van Alphen aan den Rijn, het raadhuis van Amstelveen en de brandweerkazerne van Lelystad. Hier is meer te lezen over de crowdfunding actie.

Sinds de oprichting in 2011 is Rooftop Energy uitgegroeid tot de grootste exploitant van zonnestroomprojecten voor de zakelijke markt in Nederland, met al circa honderd operationele projecten verdeeld over 16 portefeuilles. De zonnecentrales liggen op daken van gemeenten, bedrijven en scholen. Bij de centrales op scholen wordt nauw samengewerkt met Stichting Natuur & Milieu, de Algemene Vereniging van Schoolleiders en Enexis onder de naam ZonZoektSchool.

Raymond Steenvoorden, mede-oprichter van Rooftop Energy, heeft de crowdfunding actie gecoördineerd.