Vergrijzing infrastructuur

Bruggen, viaducten en sluizen verouderen, zowel technisch wanneer ze aan het eind van hun levensduur raken, als economisch, wanneer de onderhoudskosten te hoog worden. Ook verouderen ze functioneel wanneer ze zwaarder belast worden dan ze aankunnen. De vergrijzing betreft ook het personeel in de civiele technische sector. Er zullen nieuwe ingenieurs en uitvoerende werknemers opgeleid moeten worden.

Marcel Hertogh ziet aan de TU Delft een toename in het aantal studenten, maar dat zou nog meer mogen worden. De onderwijsbudgetten blijven echter achter bij de groeiende toestroom aan de technische universiteiten. Marcel: “Onbegrijpelijk. Bij een daling van het budget per student heeft zo’n campagne als ‘Kies Techniek’ nauwelijks zin.”

Lees in Vergrijzing infrastructuur opgave voor Nederland hoe Marcel Hertogh, Bert Boerman en Lindy Molenkamp van de provincie Overijssel pleiten voor aanwas van nieuw technisch personeel en voor het creëren van innovatieve oplossingen voor vervanging en renovatie van kunstwerken.