Vacature senior adviseur energie

Triple Bridge wil eraan bijdragen dat publieke, private en kennisinstellingen bij complexe vraagstukken steeds meer naast en met elkaar optrekken. Wij geloven dat door het verbinden van vraagstukken en door bruggen tussen werkvelden te slaan er innovatieve en duurzame oplossingen mogelijk zijn waarmee veel maatschappelijke winst kan worden behaald. Onze focus ligt daarbij op de werkvelden infrastructuur, duurzame energie en water & ondergrond.

Op het gebied van duurzame energie richt Triple Bridge zich op strategisch advies, het beoordelen en verbeteren van business cases en het aantrekken en structureren van financiering. Enkele voorbeelden van recente projecten zijn:

 • Financieel management van een – te realiseren – groot windpark;
 • Projectmanagement van een industrieel restwarmteproject;
 • Opzet van een groot zonne-energiebedrijf;
 • Strategisch advies over innovatieve verdienmodellen voor duurzame energie in de ondergrond;
 • Het toetsen van ondernemingsplannen voor energiefondsen;
 • Begeleiding van een crowdfundingcampagne voor een duurzaam energiebedrijf.

Onze collega’s beschikken over veel kennis van onder andere projectfinanciering, conceptontwikkeling en bouwprocessen. Omdat we een sterkere impuls willen geven aan onze activiteiten op het gebied van duurzame energie, zoeken we iemand die hierin vanuit een technische en/of een juridische invalshoek het voortouw kan nemen.

Wij zoeken

Je hebt een technische of juridische opleiding afgerond en ten minste 10 jaar professionele ervaring met duurzame energieprojecten. Je beschikt over kennis van de energiemarkt en de ontwikkelingen daarin en je hebt een breed netwerk onder publieke en private partijen die zich bezighouden met duurzame energie.

Momenteel ben je procesmanager van energieprojecten en/of adviseer je overheden, ontwikkelaars en energiebedrijven over de haalbaarheid en realisatie van energieprojecten. Je gebruikt hierbij niet alleen je technische of juridische vakkennis maar kunt ook vraagstukken vertalen naar (innovatieve) praktijkgerichte oplossingen. Daarbij toon je gevoel voor verhoudingen in lokaal, regionaal en nationaal bestuur. Tot slot draag je actief bij aan het binnenhalen van nieuwe opdrachten.

Je bent communicatief vaardig, gedreven, beschikt over analytisch inzicht en kunt goed zelfstandig en in teamverband opereren. Je weet bruggen te slaan tussen de technische dan wel juridische aspecten van een project en financiën en projectmanagement. Je hebt een gezonde drive om projecten te willen realiseren waar Triple Bridge bij betrokken is.

Werkzaamheden

Tot je takenpakket behoren de volgende werkzaamheden:

 • bijdragen aan acquisitie van nieuwe opdrachten;
 • maken van advies- en onderzoeksvoorstellen;
 • uitvoeren van haalbaarheidsstudies en toetsen op ondernemingsplannen;
 • actief onderhouden en uitbreiden van je netwerk binnen de sector;
 • toetsen van ontwerpen, begrotingen en risicodossiers;
 • begeleiden van besluitvormingstrajecten;
 • het tot realisatie brengen van duurzame energieprojecten.

Wij bieden

We bieden uitdagende projecten, een prima salaris en een inspirerende en sfeervolle werkomgeving. Je gaat werken met collega’s die beschikken over een uitgebreid netwerk en gespecialiseerde kennis. Wij zijn eraan gecommitteerd om deze tak binnen ons bedrijf tot een succes te maken en zullen het team dat deze activiteiten onderneemt zo nodig verder versterken.

Reageren?

Herken je je in ons bureau en profiel? Lijkt het je wat om je schouders te zetten onder de verdere groei van Triple Bridge? Dan horen we graag van je via solliciteren@triple-bridge.nl of via 030-2200828. Vraag naar Mirjam Cauvern.

Voor inlichtingen over deze vacature, kun je contact opnemen met Raymond Steenvoorden, tel. 030-2200828.