PPS game getest

PPS game test Triple Bridge Mirjam Cauvern Jeroen Rijke Rijkswaterstaat

De PPS game gaat internationaal. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft Triple Bridge een finale test run gedaan voordat de serious game onder andere bij de Wereldbank wordt geïntroduceerd.

De game is bedoeld om projectteams en management van publieke en private partijen bewust te maken van de implicaties die een DBFMO-contract kunnen hebben gedurende de beheerfase.

Het spel begint bij de oplevering van een weg die via een DBFMO-contract is gerealiseerd. Vervolgens krijgen twee teams (de “contracting authority” en het “private consortium”) in verschillende rondes te maken met een aantal gebeurtenissen die zich tijdens de beheerfase van 25 jaar kunnen voordoen. Teams krijgen bijvoorbeeld te maken met scopewijzigingen, innovatie en majeure onvoorziene gebeurtenissen.

De PPS game is een verplicht onderdeel bij DBFMO-projecten van Rijkswaterstaat. Sinds 2007 is het zo’n 800 keer gespeeld door publieke en private partijen. De Wereldbank heeft het Nederlandse bedrijf PPPgroupe gevraagd om de game geschikt te maken voor toepassing door transitielanden, zoals Brazilië, Kazachstan en Vietnam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Rijke.