Nieuwe hoogspanningsverbinding

Electric Power Transmissions

Nicolien Vrisou van Eck is in maart 2015 op interim-basis bij TenneT aan de slag gegaan als manager projectbeheersing en vervangend clustermanager voor cluster ZuidWest 380kV.

Het is het grootste onshore project van TenneT in Nederland.

Projectbeheersing

Nieuwe hoogspanningsverbindingen en bijbehorende stations worden gerealiseerd en oude vervangen. Het is nodig om in de toekomst meer elektriciteit te kunnen transporteren. Nicolien had tot taak om de projectbeheersing van alle projecten binnen het cluster op orde te brengen.

Realisatie hoogspanningsstation

Recent is Nicolien aan een nieuw project binnen TenneT begonnen: de conditionering voor het te realiseren hoogspanningsstation Rilland. Station Rilland wordt een triple rail schakelstation tussen Borssele, Tilburg, Geertruidenberg en België. Als uitvoerend projectmanager is het Nicoliens verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat het terrein bouwklaar is voordat de stationsaannemer aan de slag gaat.

Met 20.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen en 36 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland behoort TenneT tot de top 5 van elektriciteitstransporteurs in Europa.